NJOV | Guidade turer
435
page-template-default,page,page-id-435,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Guidade turer

Lockgruvan

Följ med ner i Lockgruvans bergrum, 40m under jord. Lockgruvan är en av Sveriges äldsta gruvor och var i drift fram till 1909. I Pershyttan bröts järnmalm från medeltiden fram till gruvbrytningen upphörde 1967. Turen utgår från Informationshuset och går på delvis bergig stig och i trappor.

 

Guidade visningar: 2/7-12/8. Mån-Sön 12.30
Samlingsplats: Pershyttans besökscentrum
Pris: 80 kr/person, barn/ungdom tom 17 år gratis i vuxens sällskap

Hyttan

Upplev en av Sveriges bäst bevarade hyttor och resan om hur malmen blev till järn. Hyttan står än idag bevarad som den lämnades efter den sista blåsningen år 1953. Turen börjar vid Informationshuset och går genom hjulhuset, stånggången för att avslutas i hyttan. (Under turen förekommer branta trappor).

 

Guidade visningar: 2/7-12/8. Mån-Sön 15.00
Samlingsplats: Pershyttans besökscentrum
Pris: 80 kr/person, barn/ungdom tom 17 år gratis i vuxens sällskap

 

Gruppguidning Pershyttan och Nora station bokas hos Turistbyrån.

Information om dagliga guidningar i Pershyttan och övriga frågor till Turistbyrån.

Kulturreservatet

Upplev en av Sveriges bäst bevarade bergsmansbyar genom en guidad vandring. På kulturområdet i Pershyttan har man brutit malm och framställt järn sedan 1300-talet. Turen bjuder på en inblick i hur livet var i den gamla byn och tar dig bland annat förbi gruvhål, hyttan, stånggången och andra kulturlämningar.

Mer information på visitnora.se

Järnvägsmuseet

Järnvägen mellan Nora och Ervalla var Sveriges första normalspåriga järnväg. Redan våren 1856 gick det första tåget på sträckan med persontrafik. På järnvägsmuseet finns stationshuset, lokstallar, verkstäder, ånglok, rälsbussar och mycket annat att uppleva. I godsmagasinet visas en utställning över järnvägen och hit kan du boka en guidad tur av järnvägsområdet. Sommartid trafikeras den gamla veteranjärnvägen mellan Nora – Ervalla.

Mer information på visitnora.se

Barnens Pershyttan

Följ med på ett spännande äventyr i Pershyttan. Vi letar efter naturfenomen och kulturlämningar från långt tillbaks i historien. Över äng och genom skog upptäcker vi tillsammans något nytt varje vecka. Mer info hittar du här.

Nora Turistbyrå

Järnvägsgatan 1

713 31 Nora

 

+46(0)587-811 20

info@nora.se

visitnora.se